Eventfotograf med känsla för helheten

Bokmassan_2019_Svenskamassan_Goteborg_BokochBibliotek_FotografNatalieGreppi_HQ-259-scaled.jpg
GothenburgHorseShow_2018_Slutleverans_FotografNatalieGreppi_HQ-260-scaled.jpg
Håkan-Hellström_Ullevi_Dag12_2017_Fotograf-Greppi_HQ-21-scaled.jpg
Bokmassan_2019_Svenskamassan_Goteborg_BokochBibliotek_FotografNatalieGreppi_HQ-480-scaled.jpg

Eventfotograf med stor erfarenhet.

Min viktigaste färdighet är att jag är nyfiken, jag vill se, känna och uppleva. Jag tror det är därför jag är riktigt duktig på att fånga helheten, för jag försöker se allt omkring mig. 

Musik på Göteborgs största scener

Under fem intensiva, färgsprakande och spännande år var jag officiell eventfotograf för Got Event, Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag. Uppdraget innebar att fånga alla event som skedde på bland annat Ullevi, Nya Ullevi och Scandinavium. 

Jag har stått längst fram i fållan med 70 000 skrikande fans i ryggen på Håkan Hellströms Ullevikonserter, fotograferat tre konserter med Bruce Springsteen, fångat artister som Ed Sheeran, Foo Fighters, Kent, Coldplay, Mariah Carey, Green Day och sprungit mig varm mellan de olika scenerna på Summerburst.

Uppdragen för Got Event har krävt stor flexibilitet och eget driv. Det viktigaste var alltid att fånga arenorna, eventen som helhet och känslan på plats. En beställningen kunde innebära att fånga bilder på interiör i de olika restaurangerna och barerna, matbilder, exteriöra bilder på VIP-entréer, skyltar, montrar, personal in action, publikbilder, VIP-lounger samtidigt som jag fångade det som hände på scen. 

Mina år på Göteborgs maffigaste event har gjort mig till en skicklig event- och konsertfotograf som aldrig backar för nya utmaningar.

Bokmässan

Från 2018 & framåt

Sen 2018 har jag fått möjligheten att arbeta tillsammans med det innovativa arbetslaget på Bokmässan. Jag har sprungit runt på pulserande mässgolv, pirriga prisutdelningar och under intressanta samtal. Ett av mina stora mål som eventfotograf är att fånga stämningen och deltagarna som interagerar med eventet på olika sätt. Bokmässan som lockar över 80 000 besök årligen är en magisk yta för spännande möten och sammanhang. 

I mitt uppdrag ingår det att dokumentera talare, samtal, besökare, prisutdelningar, detaljer, övergripande publikhav, de olika miljöerna som är uppbyggda, skyltar, entréer, merchandise, unika möten och att alltid tänka på att spegla den mångfald som kan ses bland människorna på mässgolvet. 

Arbetet kring GDPR har varit extra viktigt de senaste åren och i uppdraget ingår det att ta en stor del GDPR säkrade bilder. 

Jag har också skapat och leverera filmmaterial till mässan. En film till invigningen 2019 och en film från mässgolvet samma år samt ett bildspel från den digitala mässan 2020. Under Bokmässan 2021 och 2022 levererade jag både foto och filmmaterial. I de leveranserna ingick lösa separata filmklipp samt en klippt sammanfattning.

Här nedan kan ni se den redigerade filmen från 2022, en film som Bokmässan själva satt ihop av separata filmklipp samt den invigningsfilm som levererades inför invigningen av 2019 års mässa.

Vill ni se alla filmerna så finner ni dem på min filmsida.

Spela videoklipp

SM i Bageri
2020 - 2022

Våren 2020 arrangerade Sveriges Bagare och Konditorer SM i Bageri. Mitt i det hektiska köpcentret Nordstan gjorde finalisterna upp om pallplatserna. I mitt uppdrag ingick inte bara att fotografera själva SM-finalen utan också de förberedande porträtten på finalisterna, junior-SM och Skolmästerskapen som båda utspelade sig på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg.

Det var intensiva och härliga dagar fulla av häftiga skådebröd, vackra bakverk och goda bullar. Jag fotograferade och levererade bilder löpande på plats för pressmeddelanden och sociala medier. Bilderna på vinnarnas bakverk klädde sedan även branschtidningen Bröds omslag.

Gothenburg horse show

Gothenburg hors show är Göteborgs traditionsenliga hästfest. Varje år ser världsstjärnorna fram emot att mötas inne på ett fullsatt Scandinavium. Tusentals besökare rör sig i Got Events lokaler och mitt jobb var att fånga hela eventet på bild. Mitt uppdrag bestod av att först och främst fånga arenan, atmosfären och stämningen. Men Got Event ville också dokumentera skyltar, VIP-entréer, restauranger, sponsorer, mingel, blommor, montrar och bilder bakom kulisserna.

Ett uppdrag som krävde mycket eget ansvar, planering och kommunikation med marknadsavdelningen. En avdelning som jag löpande skickade bilder till under eventet. 

Det var verkligen en fröjd att få arbeta på ett event som är skapat med så mycket kärlek.     

ICOLD

ICOLD är en årlig internationell konferens för personer som arbetar med dammar och dammsäkerhet. Juni 2023 hade de sin konferens i Sverige, på Svenska Mässan och jag dokumenterade det fem dagar långa eventet från tidig morgon till sen kväll med både bilder och film. Utöver Svenska mässan så var deltagarna på Liseberg och Universum. Eventet hade över 900 deltagare. 

Sammanlagt levererades över 350 bilder och en film på 2,5 min. Ca 20 bilder levererades löpande varje kväll under eventet för att kunna visas inne i lokalerna nästkommande dag.

EM i ridsport

2017 skulle EM i ridsport hållas i Göteborg. Det var en magisk atmosfär och jag hade uppdraget att fånga eventet åt Göteborgs eventbolag, Got Event. 
Mitt uppdrag som eventfotograf var att fånga stämningen, VIP-minglet, publiken, arenorna, sponsordetaljerna, blommorna, maten, hästarna, presskonferenserna och de tävlande. Alla delar bildade tillsammans en helhet. Det var hektiska dagar och jag älskade varje minut.

Som utvald fotograf fick jag följa kungaparet från arenan in i stallarna, där Drottning Silvia fick hälsa på Peder Fredrikssons häst, All in. 

Bilderna användes av Got Event, Kungahuset-och FEI i samband med tävlingarna. 

 

Köksmästar AW

Under sensommaren 2020 bjöd Fisk Idag in kockar och restaurangägare till ett intimt event uppe på Heaven23 i Göteborg. Det bjöds på exklusiva ostron och en kaviarprovning av utvalda leverantörer. Mitt uppdrag var att fånga kvällens olika delar. Allt från vackra ostron till kaviarprovning och gästerna som minglade med branschkollegor. 

Havs-och vattenforum

I arbetet för Havs- och Vattenmyndigheten så ingår det att fotografiskt dokumentera det årliga eventet, Havs- och vattenforum. 
Mitt uppdrag är att fånga eventet som helhet, scenen, föreläsningarna, maten, spontana möten i folkvimlet, olika workshoppar och deltagare. Samtidigt som eventet är igång levererar jag löpande bilder till kommunikatörerna som använder bilderna i sociala medier, pressreleaser och skickar foton till olika tidningar och press.

Eventets fullspäckade dagar innehåller förutom spännande föreläsningar också internationella och kungliga besök.

Havs- och vattnforum är ett roligt eventarbete där jag får chansen att lära mig mer om våra hav och känna värmen från människor som verkligen brinner för havens välmående. 

Nordiska Skolledarkongressen

NSK är ett tvådagarsevent på Svenska Mässan som återkommer vartannat år och är framtaget i samverkan med Sveriges Skolledarförbund.

De senaste två gångerna har jag varit anlitad som evntfotograf och det har varit fullspäckade dagar med ett minglande mässgolv, inspirerande föreläsningar och en stor fest. Jag älskar verkligen när jag får vara med och fånga alla delar av ett event, dokumentera allt som händer och på så sätt skapa långlivat material som hjälper till att marknadsföra eventet i framtiden.

Kontakta mig här!