Småföretagare

Greppi <3 Småföretagare

För lite mer än fyra år sedan tog jag steget ut och började arbeta med mitt företag på heltid. Jag startade bolaget med en dröm om att rå över min egen tid och med en möjlighet att säga ja till alla spännande fotograferingar som jag som fast anställd hade tvingats säga nej till. Jag startade det också för att hinna vara med min älskade häst mer och med ett mål att en dag köpa ytterligare en häst. Idag har min dröm gått i uppfyllelse, jag har två underbara hästar och kan se tillbaka på många fantastiska, spännande och roliga uppdrag. Det är i den här riktningen jag vill fortsätta! Dessutom vill jag finnas här för andra småföretagare, som precis som jag drömmer om att skapa något nytt eller bevara något historiskt.

WEN_7188_webb.jpg

Boma Väveri

Maria, Georg och Boma Väveri. 

Jag träffade Maria på en workshop i Varberg. Hon berättade en fin historia som verkligen fastnade hos mig. Maria var ute och körde en dag och såg en skylt vid sidan av vägen, ”vävda mattor till salu”. Hon tog beslutet att köra in till den lilla fabriksbyggnaden och tog steget in bland mekaniska vävstolar. Inne i fabriken mötte hon Georg, en andra generationens mattvävare. Dagen efter besöket åkte hon tillbaka och där blev hon kvar, sen 2019 driver hon vidare väveriet med Georg som sin tålmodiga läromästare. 

När Maria hörde av sig och frågade om jag kunde komma och dokumentera deras arbete så tackade jag självklart ja. När jag fick träffa dem mitt bland spolar, garn och maskiner så berättade Georg att han inte tyckt det varit tråkigt att gå till jobbet en enda gång på över 60 år. Det var verkligen ett rent nöje att få fotografera en del av deras dag och få bidra till att en del av deras historia också finns på bild.

Detta är precis varför jag brinner för småföretagare. Storyn, mötet och hjärtat. 

Tullbodens
Bigård & Blommor

Olivia och Anton driver Tullbodens Bigård och Blommor. Ett litet företag där hjärta och intresse för jord och djur står högst i fokus. De lever sin vision och har en stor själ och en varm känsla i allt de gör. Olivias familj har varit biodlare sen tre generationer tillbaka och nu lever traditionen vidare med nya inslag av blomster och en inspirerande Instagram-sida. 

Bilderna på deras verksamhet har därför en genomgående ton av dova färger för att spegla den varma känslan, visa på hantverket och ge en personlig prägel.

Det värmer mig att jag inte bara får möjligheten att arbeta proffesionellt med Olivia och Anton utan också få också lov att kalla dem mina nära vänner.

Eriksson Eriksson

Mathias & Niklas driver reklambyrå mitt i hjärtat av min hemstad, Kungsbacka.

Under 2023 har vi jobbat ihop på flera roliga uppdrag. Det känns extra kul att få arbeta tillsammans mot kund med andra företagare som också de, brinner för att skapa det bästa för kunden. 

Jag ser fram emot ytterligare ett år med bröderna Eriksson. 

Addjusta

När jag gick runt bland montrarna på EuroHorse mässan 2018 så såg jag något intressant. Ett nytt företag som tagit fram ergonomiska sadelgjordar för hästar. Jag hade inte sett någon liknande produkt på marknaden innan och blev genast intresserad. Efter en lång pratstund med tjejerna bakom företaget höll vi kontakten och under sommaren 2020 fick jag möjligheten att ta fram kampanjbilder i marknadsföringssyfte. Jag fick fria tyglar och inspirerades av deras jordnära läder och design.

Svensk Hästrehab

Viveca på Svensk Hästrehab är en företagare som driver sin praktik med stort intresse och engagemang. Under de senaste åren har jag fått se hennes verksamhet på nära håll.

När hon tog fram en app så hjälpte jag till med bilder, filmer och röstinspelning ovanpå utbildningsfilmerna. Jag har tidigare tagit fram verksamhetbilder för hennes hemsida och senast skapade jag en reklamfilm för sociala medier.

Spela videoklipp
Svenskhastrehab-app-greppifotograf-web-6-scaled.jpg
Svenskhastrehab-app-greppifotograf-web-15-scaled.jpg
Svenskhastrehab-app-greppifotograf-web-1-scaled.jpg
Svenskhastrehab-app-greppifotograf-web-7-scaled.jpg
Svenskhastrehab-app-greppifotograf-web-3-scaled.jpg

Studio 93

Sara på Studio 93 driver frisörsalong med inriktning på klipp och färgning. Hennes vision är att erbjuda personliga besök där hon lägger ner både tid och kärlek på att varje kund ska känna sig välkommen och väl omhändertagen under sitt besök. 

Det var jättekul att få hjälpa Sara att skapa bildmaterial till hennes nya hemsida. Efter hennes mammaledighet har hon valt att satsa lite extra på sina sociala plattformar och nya bilder var en del i den satsningen.

Dughult of Sweden

Under flera säsonger har jag fått möjligheten att fotografera Lindas välsydda och vackra klädkollektioner från hennes egna märke, Dughult of Sweden.

I mitt arbete för Dughult är det viktigt att få till färgerna på plaggen korrekt och att fånga rätt känsla då alla kollektionerna ska kännas enhetliga i utförandet.

Bilderna används på hemsidan samt på sociala medier i syfte att marknadsföra varje plagg direkt till kund.

Kontakta mig här!

Driver du ett litet och älskat företag och vill arbeta med en fotograf som ser dig och din verksamhet? Då borde du kontakta mig via formuläret nedan. Vi hörs!